Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Niks zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Niks zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de worstjes, de aardappels, de kikkererwten, de paprika, de mais en de ui over een grote bakplaat. Klop de olie, de knoflook, het citroensap, de specerij en en wat zout en peper door elkaar. Schenk dit over de groenten en de aardappels en hussel een beetje door elkaar. Dek strak af met aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven.

  2. Verwijder het folie en rooster ca. 30 minuten verder tot de worstjes gaar en de aardappels zacht zij n en alles bruine randjes begint te krijgen. Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 507 kcal | 37 g koolhydraten | 20 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Agathé Gits Foodstyling: Liberty Fennell

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (46 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!