Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Traybake met kip, paprika en chorizo

Traybake met kip, paprika en chorizo

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lekker, easy en met flink wat groenten. Deze traybake met kip is een echte winnaar. Pro tip: serveer hem met knapperig brood om in de braadsappen te dippen.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C). Besprenkel een bakplaat met antiaanbaklaag met olijfolie. Verdeel de uien, de chorizo en de citroen over de bakplaat, schenk er de wijn overheen en leg er de kippendijen bovenop. Bestrooi de kip met zout en peper. Rooster ca. 45 minuten in de oven.

  2. 2. Zet de kippendijen even apart. Voeg de kikkererwten en de paprika toe aan de bakplaat, schep alles door elkaar en ze de kippendijen er weer bovenop. Rooster ca. 10 minuten verder tot de kikkererwten goed verhit zijn. Garneer met de peterselie en serveer.

Per portie: 652 kcal | 30 g koolhydraten | 43 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)