Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Traybake met kip, paprika en chorizo

Traybake met kip, paprika en chorizo

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Serveer de traybake met knapperig brood om in de braadsappen te dippen.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C). Besprenkel een bakplaat met antiaanbaklaag met olijfolie. Verdeel de uien, de chorizo en de citroen over de bakplaat, schenk er de wijn overheen en leg er de kippendijen bovenop. Bestrooi de kip met zout en peper. Rooster ca. 45 minuten in de oven.

  2. 2. Zet de kippendijen even apart. Voeg de kikkererwten en de paprika toe aan de bakplaat, schep alles door elkaar en ze de kippendijen er weer bovenop. Rooster ca. 10 minuten verder tot de kikkererwten goed verhit zijn. Garneer met de peterselie en serveer.

Per portie: 652 kcal | 30 g koolhydraten | 43 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)