
Makkelijke traybake met tomaat, aubergine en zuurdesem
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Zonder tomaten geen zomer, wat ons betreft. Dit eenvoudige traybake-recept laat zien hoe fantastisch deze seizoensgroente is. In combinatie met aubergine en knapperig zuurdesembrood wordt dit gerecht helemaal compleet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een grote brownievorm of braadslee (ca. 35 x 25 cm) in met olie. Doe de aubergine in een zeef en bestrooi met 1ā2 tl zout. Wrijf de aubergine in met het zout.
Laat de aubergine boven een kom of de gootsteen ca. 30 minuten uitlekken. Schep intussen de tomaten om met een snuf zout, de suiker, de azijn en de tijmblaadjes.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Wrijf met keukenpapier het overtollige zout en vocht van de aubergine.
Verhit 2ā3 van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg het korianderzaad toe. Roer, als het korianderĀzaad sist, de aubergine en de chilivlokken erdoorheen.
Bak al roerend 15Ā20 minuten, tot de aubergine gekaramelliseerd is en zacht is in het midden. Doe bij de tomaten in de kom en voeg het brood, de sjalot en de olijven toe.
VerĀdeel het mengsel gelijkmatig over de braadslee. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 20 minuten in de oven.
Klop de eieren, de ricotta, de parmezaan, zout en peper door elkaar en schenk over de groenten. Verdeel de mozzarella over en tussen de groenten, zodat niet alles aan de bovenkant zit.
Zet nog ca. 15 minuten in de oven, tot de zuurdesem krokant en goudkleurig is en de mozzarella is gesmolten. Serveer eventueel met de waterkers en vinaigrette.









