Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
triple chocolate cake

Triple chocolate cake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Smelt 250 g pure chocolade au bain marie. Klop de boter romig met de suiker en een snufje zout. Voeg de chocolade toe. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de dooiers en de bloem door het chocolademengsel. Meng het roodfruit erdoorheen. Spatel er de eiwitten doorheen.

  2. 2 Schenk het beslag in een ingevette cakevorm (gebruik eventueel een cakevorm van ca. 18 cm). Zet ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Laat volledig afkoelen.

  3. 3 Smelt 100 g chocolade au bain marie met de olie. Schenk over de cake. Hak de rest van de chocolade grof en strooi eroverheen. Serveer direct.

Per portie: 407 kcal | 50 g koolhydraten | 7 g eiwit | 23 g vet

Met dit druilerige weer kun je 's avonds niets beter doen dan een lekkere taart bakken. Of in dit geval: lekkere cake. Voor deze onweerstaanbare triple chocolate cake zijn vrienden ongetwijfeld bereid om een ritje door de regen te trotseren. Wedden dat de triple chocolate cake dan nog lekkerder smaakt?

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)