Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Op zoek naar een frisse salade die tegelijkertijd heel vullend is? Dan is deze perfect om te serveren! Zowel als hoofdgerecht op zich of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een frisse salade die tegelijkertijd heel vullend is? Dan is deze perfect om te serveren! Zowel als hoofdgerecht op zich of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in 12-15 minuten goudkleurig. Laat afkoelen. Kook de tuinbonen en de doperwten ca. 2 minuten in een pan kokend water en giet af.

  2. Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan op middellaag vuur en bak de sjalotjes met een snuf zout er ca. 12 minuten in, tot ze zacht zijn. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Hak de hazelnoten grof en schep ze om met de tuinbonen en de erwten. Voeg de munt, de peterselie, de rest van de olie, het citroensap, de citroenschil en de afgekoelde sjalotjes toe. Breng op smaak met peper en de zeezoutvlokken.

  4. Verdeel het mengsel over een grote serveer schaal en leg de plakjes geitenkaas erbovenop. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met gescheurde muntblaadjes. Serveer met knapperig brood.

Per portie: 380 kcal | 10 g koolhydraten | 17 g eiwit | 28 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!