Uienpakora met barbecuesaus
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper voor de barbecuesaus de rode ui. Doe de ui met de mosterd, de azijn, de basterdsuiker en het korianderzaad in een pannetje en breng aan de kook. Schil de appel en rasp het vruchtvlees fijn. Voeg de geraspte appel toe aan het kokende mengsel. Kook het geheel 15-20 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, 4 el water en het gerooktepaprikapoeder toe en kook nog ca. 2 minuten op laag vuur. Breng de barbecuesaus op smaak met zout en laat hem afkoelen.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de groene peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en hak hem fijn. Meng de ui, de knoflook, de groene peper, het kikkererwtenmeel, de kerrie, het chilipoeder, ½ tl zout, de suiker en het gemberpoeder. Kneed het geheel, eventueel met 1 el water, tot een stevig mengsel.
Verhit de olie portiegewijs in een ruime pan. Vorm porties van het mengsel en bak ze in 45 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de pakora uit de olie en laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer de pakora met de barbecuesaus.