Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Vanille-shortbread met bessenkwark

Vanille-shortbread met bessenkwark

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte door en schraap het merg eruit. Kneed van de basterdsuiker, de boter, de bloem, de havermout, het vanillemerg en een snufje zout een stevig deeg.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Rol het deeg uit tot een plak (ca. 1,5 cm dik). Snijd reepjes van ca. 10 cm lang en 2 cm breed en leg ze op een met bakplaat bekleed met bakpapier. Bak het shortbread ca. 30 minuten in de oven.

  3. Neem het shortbread uit de oven en laat het afkoelen. Was de bessen en laat ze uitlekken. Meng de bessen door de kwark. Serveer het shortbread met de bessenkwark.

Per portie: 293 kcal | 27 g koolhydraten | 10 g eiwit | 14 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!