Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Varken-eend rillettes maken

Varken-eendrillette

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C /  hetelucht: 200°C). Leg het spek en de eendenbouten in en braadslee en bak ca. 45 minuten, tot het vlees krokant wordt. Schenk voorzichtig het vet uit de braadslee in een ramekin en zet aan de kant tot later gebruik. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Schenk 250 ml water dat net van de kook is in de braadslee, dek af met aluminiumfolie en bak nog ca. 1 uur en 30 minuten tot het vlees heel mals is.

  2. Verhit 2 el van het apart gehouden braadvet op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de ui en het laurierblad met een flinke snuf zout ca. 30 minuten terwijl je af en toe roert. Voeg de knoflook toe en bak ca. 10 minuten verder, tot de uien uit elkaar vallen en zijn gekaramelliseerd.

  3. Neem de braadslee uit de oven en verwijder de folie. Trek met twee vorken het vlees in de braadslee uit elkaar en gooi het bot weg. Roer de gekaramelliseerde ui, de mosterd, de appel en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een beetje van het apart gehouden braadvet toe om het mengsel wat losser te maken. Lepel het mengsel in zes ramekins en dek af met een laagje van het overgebleven vet. Zet tot serveren in de koelkast of bewaar maximaal een week.

  4. Serveer de rillette eventueel met de toast en een salade met vinaigrette.

Per portie: 287 kcal | 5 g koolhydraten | 23 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Pip Spence

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (1 stem)