Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Varkenslende met witte bonen en mosterd

Varkenslende met witte bonen en mosterd

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de bonen 1 nacht in een ruime hoeveelheid water. Spoel ze de volgende dag af en laat goed uitlekken. Doe de bonen in een pan en zet ze onder met kippenbouillon. Voeg de tijm, peterselie, rozemarijn en knoflook toe. Stoof de bonen afgedekt in ca. 1,5 uur op laag vuur gaar. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

  2. Neem de kruidentakjes uit de bonen. Schep een kleine hoeveelheid bonen uit de pan en pureer ze fijn in een blender. Warm de bonen voor het serveren op met een beetje stoofvocht en roer er de bonenpuree, de boter, de mosterd en de peterselie doorheen. Maak af met de citroenschil.

  3. Bind voor de appelmoes de szechuanpeper, de gember en de foelie samen in een stukje linnen of in een thee-ei. Smelt de boter in een pan en voeg de appel en de specerijen toe. Dek af en kook het geheel op laag vuur tot de appel zacht is. Voeg de cider toe, breng aan de kook en laat afkoelen. Verwarm de appelmoes voor het serveren op met nog een scheutje cider.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd het zwoerd van het varkensvlees om de 1/2 cm in. Bind het vlees op met keukengaren. Wrijf het vlees in met zeezout en leg het in een bakblik of ovenschaal. Rooster het vlees ca. 1,5 uur in de oven en verlaag na ca. 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Controleer de kerntemperatuur; deze moet ca. 60°C zijn. Neem het vlees uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten rusten.

  5. Fruit voor de spinazie de knoflook in de olijfolie, voeg de spinazie toe en verwarm hem tot hij geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Serveer het vlees op een snijplank en geef de bonen, de appelmoes en de spinazie er apart bij.

Per portie: 935 kcal | 26 g koolhydraten | 63 g eiwit | 58 g vet

© Olive Magazine / Immediate Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)