Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Varkensschouder met cider en peren

Varkensschouder met cider en peren

  • Gemiddeld

  • ca. 6 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 6 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Plet de teentjes knoflook. Wrijf de varkensschouder in met zout en peper. Verhit de boter in een grote ovenbestendige braadpan en bak er de varkensschouder rondom bruin in. Voeg de cider, de honing, de mosterd, het paprikapoeder, het bouquet garni en de knoflook toe. Bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en bak in 5-6 uur gaar in de oven (het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot af komt). Bedruppel het vlees regelmatig met het cidermengsel. Voeg indien nodig wat extra water toe.

  2. Schil de peren en halveer ze. Voeg de peren een half uur voor het einde van de oventijd toe aan het vlees. Neem alles uit de oven en serveer. Lekker met grove aardappelpuree.

Per portie: 746 kcal | 47 g koolhydraten | 78 g eiwit | 26 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)