Lees verder onder de advertentie
Varkensschouder met cider en peren
Gemiddeld
ca. 6 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 6 u. en 20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Plet de teentjes knoflook. Wrijf de varkensschouder in met zout en peper. Verhit de boter in een grote ovenbestendige braadpan en bak er de varkensschouder rondom bruin in. Voeg de cider, de honing, de mosterd, het paprikapoeder, het bouquet garni en de knoflook toe. Bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en bak in 5-6 uur gaar in de oven (het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot af komt). Bedruppel het vlees regelmatig met het cidermengsel. Voeg indien nodig wat extra water toe.
Schil de peren en halveer ze. Voeg de peren een half uur voor het einde van de oventijd toe aan het vlees. Neem alles uit de oven en serveer. Lekker met grove aardappelpuree.
Lees verder onder de advertentie