Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

In samenwerking met Tefal
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Boterzacht worden deze varkenswangetjes en de prei, als je ze lekker lang laat stoven in een romige saus. Heerlijk met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Boterzacht worden deze varkenswangetjes en de prei, als je ze lekker lang laat stoven in een romige saus. Heerlijk met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Bereiding

  1. Bestrooi de varkenswangetjes met zout en peper. Wentel ze in de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de boter en de olie in een braadpan tot de boter net bruin begint te kleuren. Bak de varkenswangetjes ca. 5 minuten per zijde op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de prei, de tijm en de 2 soorten mosterd toe en blus af met de port. Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag. Stoof de wangetjes in ca. 1,5 uur tot ze boterzacht zijn

  2. Voeg de room toe aan de saus en breng nog kort aan de kook.

Per portie: 514 kcal | 14 g koolhydraten | 35 g eiwit | 30 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!