Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Vega roast van bonen en noten met fetavulling

Vega roast van bonen en noten met fetavulling

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een cakeblik (18 cm lang) in met olie en bekleed het met bakpapier. Verhit 1½ el olie in een koekenpan en fruit er de selderij en de prei ca. 10 minuten in tot ze zacht en glazig zijn.

  2. Prak de bonen in een grote kom grof. Meng het selderij-preimengsel, de pistachenoten, de zongedroogde tomaten, de parmezaan, de quinoa, de za’atar, het broodkruim, de eieren, de bloem, de peterselie en een flinke snuf zout en peper erdoorheen.

  3. Doe voor de vulling de feta in een kom en prak fijn. Roer de mascarpone, de bieslook, 1 el dille en de geraspte citroenschil erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Strooi de zaden en pitten over de bodem van het cakeblik. Schep de helft van het bonenmengsel in het cakeblik en strijk met de achterkant van een lepel glad. Druk met de lepel in de lengte door het midden om een ‘gootje’ te creëren om te vullen (ca. 2 cm breed). Schep de vulling er over de lengte in. Schep de rest van het bonenmengsel erop en strijk glad. Dek het cakeblik af met aluminiumfolie.

  5. Meng de bimi op een bakplaat met de koriander, de harissa, 1½ el olie, zout en peper. Zet het cakeblik 50 minuten – 1 uur in de oven tot de roast stevig is geworden. Rooster de bimi de laatste 20 minuten mee onder in de oven.

  6. Leg de roast op een schaal en verdeel de bimi eromheen. Besprenkel met wat olijfolie en garneer met wat dille.

Per portie: 518 kcal | 30 g koolhydraten | 24 g eiwit | 31 g vet

©BBC Good food / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Foto’s: Toby Scott Styling: Tamara Vos Foodstyling: Luis Peral

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)