Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Jackfruitstoof

Vegan jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten

  • Eenvoudig

Wat past er beter bij de herfst dan een lekkere stoofpot in de kleuren van het seizoen? Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Wat past er beter bij de herfst dan een lekkere stoofpot in de kleuren van het seizoen? Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden!
Tip
Meer weten over jackfruit? Lees dan: 'Wat is jackfruit en wat kun je ermee?'

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken.

  2. Snijd de prei in ringen en spoel grondig af onder lopend water zodat er geen zand meer tussen zit.

  3. Pel de knoflook en hak fijn, maak dunne reepjes van de rode peper en snijd de bloemkool in roosjes.

  4. Verhit de kokosolie in de pan en voeg de prei toe. Bak ongeveer 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten.

  5. Schep de bloemkool en het jackfruit door de prei. Bak ongeveer 5 minuten en roer regelmatig.

  6. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, garam masala, edelgistvlokken en zout toe. Roer door en zet de deksel op de pan. Laat op laag vuur 10 minuten pruttelen en roer af en roe zodat er niets aan de bodem plakt.

  7. Trek na die 10 minuten het jackfruit uit elkaar met twee vorken en voeg de kikkererwten toe. Roer door en laat nog 5 minuten pruttelen zonder deksel.

  8. Snijd de limoen in partjes en verdeel het sap ervan over de stoof voor het serveren.

Dit recept is gemaakt door Sanne. van Living the Green Life

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!