Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Vegan pom

Vegan pom

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de pom

Voor de vulling

Lekker met

Jason: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.

  2. Maak eerst de vulling. Verwarm de olie in een grote braadpan op middel hoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg de knoflook en tomaten toe. Bak al omscheppend 5 minuten mee.

  3. Voeg de kipstukjes toe en bak deze al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en roer door. Laat de vulling op laag vuur met het deksel op de pan 25 minuten sudderen. Zet apart.

  4. Maak nu de pom. Meng de ingrediënten voor de pom, behalve de boter, in een grote schaal tot een samenhangend beslag.

  5. Schep de helft van het pombeslag in de ovenschaal. Schep de kipstukjes uit de saus en roer door het beslag. Dek af met de rest van het pombeslag. Schenk de saus waar de kipstukjes in hebben gebakken erover.

  6. Verdeel de boter in vlokjes over de bovenkant.

  7. Bak de pom 80-90 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn. Als het te snel gaat, kun je de pom afdekken met aluminiumfolie.

  8. Eet de pom op een pistoletje met zuurgoed, chilipeper en selderijblad of koriander.+

TIPS: Ook lekker met rijst, zuurgoed en tomaat. De volgende dag is de pom nog lekkerder.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)