Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
vegan tiramisu

Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust

Dit recept is gemaakt door Merel van Healthy Wanderlust.
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Ben je een echte zoetekauw en dol op tiramisu? Die maak je ook heel gemakkelijk veganistisch. Niet echt meer Italiaans? Wel, als Merel hem maakt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

De bodem

De topping

Benodigdheden

  • bakpapier
  • bakblikken
  • garneerringen

Lees verder na de advertentie

Ben je een echte zoetekauw en dol op tiramisu? Die maak je ook heel gemakkelijk veganistisch. Niet echt meer Italiaans? Wel, als Merel hem maakt!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de amandelmelk, de appel azijn en de kokosolie in een kommetje. Meng in een grote kom de tarwebloem, de suiker, de baksoda, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout. Meng het amandelmelkmengsel door het bloemmengsel.

  2. Bekleed de bakblikjes met bakpapier en giet het beslag erin. Zorg dat de bodems ca. 1 cm dik zijn en bak ze ca. 20 minuten in de oven. Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  3. Giet de espresso over de bodem en laat het intrekken. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de topping, behalve de amandelmelk, in een keukenmachine. Voeg geleidelijk de amandelmelk
    toe tot er een romig mengsel ontstaat.

  4. Haal de bodems van onder uit de vormpjes en verdeel ze over borden. Gebruik een garneerring, van hetzelfde formaat als het bakblik, om de bodem te vullen met de topping. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi de tiramisu’s met een beetje cacaopoeder en serveer.

Receptuur: Merel Teunis

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!