
Vegetarische tom kha kai
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep. Maar je kunt 'm ook prima vegetarisch maken. Probeer bijvoorbeeld dit recept met de de plantaardige filetstukjes van Planted!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de bouillon en de kokosmelk, de gember, de knoflook, de chilipeper en de currypasta samen in een pan. Breng zachtjes aan de kook.
Kneus de stengel sereh en de curryblaadjes. Doe erbij in de pan en laat op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes meekoken.
Verhit wat olie in een koekenpan bak hierin de filetstukjes rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
Voeg de champignons toe aan de pan met soep en laat ca. 5 minuten mee koken. Neem de sereh eruit.
Breng de soep op smaak met de vissaus, de suiker en het limoensap. Bestrooi met de filetstukjes en verse koriander of Thais basilicum.










