Venkelpiccalilly
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de venkelknollen en verwijder het loof. Snijd de venkelknollen in kleine blokjes. Schrap de peentjes en snijd ze in dunne plakjes. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Breng de groenten met de azijn in een ruime pan aan de kook en laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
Kneus in een vijzel het venkel- en korianderzaad. Meng in een kom de suiker, de bloem, het zout, het gemberpoeder, de kerrie, het korianderzaad en het venkelzaad. Voeg al roerend langzaam ca. 200 ml water toe, zodat een glad mengsel ontstaat. Roer de mosterd erdoorheen.
Voeg het suikermengsel al roerend toe aan de kokende azijn. Breng het geheel al roerend aan de kook en kook 4-5 minuten goed door. Giet de piccalilly in de gesteriliseerde glazen potten en sluit ze direct af. Laat afkoelen.