Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
recepten met venkel: Venkelsalade

Venkelsalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Zomers, snel en lekker! Dat krijg je met het onweerstaanbare recept voor venkelsalade. En ook nog eens zo op tafel, dat is genieten!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zomers, snel en lekker! Dat krijg je met het onweerstaanbare recept voor venkelsalade. En ook nog eens zo op tafel, dat is genieten!

Bereiding

  1. Schaaf de venkel met een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe de plakjes in een kom met ijskoud water en laat 10 minuten wellen. Giet af en laat goed uitlekken – hierdoor zal de venkel lekker knapperig worden. Verdeel de venkel over een serveerschaal.

  2. Klop de olie, de granaatappelmelasse, het citroensap, de helft van de sumak en wat zout en peper door elkaar in een kommetje. Druppel de dressing over de venkel. Bestrooi met de overige sumak en garneer met de muntblaadjes. Geniet van de venkelsalade!

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Styling: Morag Farquhar Foto’s & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4.1 / 5.0 (17 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!