Lees verder onder de advertentie
Vesters’ geheime kedgeree recept
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de roomboter in een ruime, platte pan en zweet hierin de ui, gember, rode peper en knoflook aan. Voeg mosterdzaad, korianderpoeder en laurier toe en laat alles even aan elkaar wennen. Voeg dan de currypasta en kerriepoeder ook toe.
Doe de gekookte rijst in de pan en bak deze rustig mee, wanneer er zich op de bodem een koekje vormt schraap dit dan los en voeg af en toe wat bouillon toe om ervoor te zorgen dat de kedgeree niet aanbakt.
Haal in de tussentijd de makreel van het vel en haal de graatjes er uit. Wanneer de rijst goed warm is kan de makreel ook in de pan. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en citroenrasp.
Voeg op het laatste moment de in vieren gesneden eieren en de kruiden toe. Haal de laurierbladeren er uit en serveer. Warm, lauw of koud, dat hangt af van het moment van de dag, het jaargetijde en het gemoed.
Lees verder onder de advertentie