Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vietnamese loempia's snacks

Weekendproject: Vietnamese loempia’s

 • Gemiddeld

 • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de chilisaus de paprika met de rode peper, de knoflook, de gember en 1 el olie en verdeel het mengsel over een bakplaat. Rooster ca. 30 minuten in de oven tot het begint te blakeren. Controleer na ca. 15 minuten de knoflookteentjes en neem ze vast uit de oven als ze te donker worden. Laat het mengsel afkoelen.

 2. Doe het mengsel in een keukenmachine en pureer glad. Doe de puree in een pannetje met de sojasaus, de ciderazijn en de suiker. Kook ca. 5 minuten op laag vuur tot het ingedikt is en de suiker gesmolten. Laat afkoelen.

 3. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak er de Chinese kool en de wortel ca. 2 minuten in. Voeg de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak ca. 1 minuut. Voeg de taugé, de sojasaus, de waterkastanjes, de gember en de knoflook toe en roerbak tot al het vocht verdampt is. Zet het vuur uit.

 4. Meng de maïzena met 4 el water. Verhit een frituurpan die tot maximaal 1/3 gevuld is met olie tot 180°C of tot een klein stukje brood in 30 seconden bruin bakt. Leg een loempia-vel schuin voor je met de grove kant naar boven. Leg 2 el van het groentemengsel in het midden.

 5. Bestrijk de randen van het loempiavel met het maïzenamengsel. Vouw de randen van het vel naar binnen.

 6. Rol de loempia strak naar voren toe op. Druk het laatste randje indien nodig met meer van het maïzenamengsel vast. Herhaal met de overige vulling en meer loempiavellen.

 7. Vouw nog een loempiavel om elke loempia.

 8. Maak ook het tweede vel vast met het maïzenamengsel. Dit maakt de loempia’s krokant en zorgt dat ze dicht blijven tijdens het bakken.

 9. Frituur de loempia’s in porties 2-3 minuten in de olie. Draai ze daarbij om de ca. 10 seconden om met een schuimspaan zodat ze gelijkmatig bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilisaus.

Per portie: 431 kcal | 52 g koolhydraten | 6 g eiwit | 21 g vet

Geniet in het weekend van verse Vietnamese loempia’s met zelfgemaakte chilidipsaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)