Bereiding

  1. Ontsteek de barbecue – voor middelhoog vuur moet je een gelijkmatige laag gloeiende kooltjes hebben. Als je een gasbarbecue hebt, zet die dan op middelhoog. Bestrooi de binnenkanten van de vis met zout en peper en doe het grootste deel van de rozemarijn en de plakjes citroen erin. Bestrijk de buitenkant van de vis met olijfolie en bestrooi met flink wat zeezoutvlokken. Als je en visgrill hebt, leg de vis er dan met de overige citroenplakjes en rozemarijn in en leg op de barbecue. Je kunt de plakjes citroen en rozemarijn ook direct op de barbecue leggen en de vis erbovenop.
  2. Gril de vis 8-10 minuten aan beide zijden, tot de huid een beetje zwartgeblakerd is en de vis gaar. Leg terwijl de vis grilt de halve citroenen met de snijzijde naar beneden op de barbecue en bak tot er grilstrepen in staan. Besprenkel de vis met nog wat olijfolie en serveer met de gegrilde halve citroenen.

Tip: Geen barbecue? Je kunt de vis ook in de oven (elektrisch: 220⁰C / hete lucht: 200⁰C) klaarmaken. Leg de vis in een ondiepe braadslee en bak 2025 minuten tot de huid krokant is en de vis gaar. Als je de citroenen wil grillen, leg ze dan met de snij zij de naar beneden in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Per portie: ca. 425 kcal
44 g eiwit | 27 g vet | 2 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann