Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Vis van de barbecue met citroen en rozemarijn

Vis van de barbecue met citroen en rozemarijn

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontsteek de barbecue – voor middelhoog vuur moet je een gelijkmatige laag gloeiende kooltjes hebben. Als je een gasbarbecue hebt, zet die dan op middelhoog. Bestrooi de binnenkanten van de vis met zout en peper en doe het grootste deel van de rozemarijn en de plakjes citroen erin. Bestrijk de buitenkant van de vis met olijfolie en bestrooi met flink wat zeezoutvlokken. Als je en visgrill hebt, leg de vis er dan met de overige citroenplakjes en rozemarijn in en leg op de barbecue. Je kunt de plakjes citroen en rozemarijn ook direct op de barbecue leggen en de vis erbovenop.

  2. Gril de vis 8-10 minuten aan beide zijden, tot de huid een beetje zwartgeblakerd is en de vis gaar. Leg terwijl de vis grilt de halve citroenen met de snijzijde naar beneden op de barbecue en bak tot er grilstrepen in staan. Besprenkel de vis met nog wat olijfolie en serveer met de gegrilde halve citroenen.

Per portie: 425 kcal | 2 g koolhydraten | 44 g eiwit | 27 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)