Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Vislasagne met bloemkool, spinazie en cottage cheese

Vislasagne met bloemkool, spinazie en cottage cheese

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 50 minuten wachttijd50 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Wentel de in stukken gesneden vis in de bloem en plaats ze in een ingevette ovenschaal. Kruid met zout en peper.

  3. Hak de prei fijn. Snijd de bloemkool of de broccoli in hapklare stukken, niet te groot.

  4. Laat de spinazie ontdooien, knijp het water eruit en hak fijn.

  5. Doe de groenten in een pan of wok en bak ze kort.

  6. Zet de tomatenpuree en een beetje water in een pannetje op het vuur en laat een klein beetje pruttelen. Smaak af met zout en peper.

  7. Rasp de nootmuskaat in de cottage cheese en smeer die over de vis. Leg er dan de lasagneblaadjes over en leg de groentemengeling bovenaan.

  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak eerst 20 minuten met aluminiumfolie met gaatjes. Bestrooi dan met de gemalen kaas en plaats terug in de oven zonder de aluminiumfolie gedurende 20 à 25 minuten.

Receptuur: Dagny Ros Asmundsdottir, fotografie: Wout Hendrickx. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)