Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Visstoof met zeevruchten

Visstoof met zeevruchten

In samenwerking met Mutti
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Maar liefst 400 tomatenboeren in Italiƫ rijpen voor jou de lekkerste tomaten. Proef ze in de producten van Mutti en maak er deze visstoof mee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Maar liefst 400 tomatenboeren in Italiƫ rijpen voor jou de lekkerste tomaten. Proef ze in de producten van Mutti en maak er deze visstoof mee.

Bereiding

  1. 1. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de venkel, de ui en de knoflook toe en bak ca. 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  2. 2. Voeg de witte wijn toe en laat ca. 5 minuten inkoken. Voeg de polpa, de visbouillon en de chilivlokken toe en roer goed door. Zet een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. 3. Was ondertussen de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Controleer de mosselen en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die niet sluiten als je er op tikt, weg.

  4. 4. Haal het deksel van de pan. Leg voorzichtig de mosselen en de kabeljauw op de saus en doe het deksel terug op de pan. Laat nog 5­5 minuten garen, totdat de mosselen opengaan en de kabeljauw gaar is.

  5. 5. Garneer de visstoof met verse peterselie en de venkeltopjes. Bedruppel met 1 el olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zout en peper.

Per portie: 325 kcal | 20 g koolhydraten | 40 g eiwit | 5 g vet

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!