Visstoof met zeevruchten
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de venkel, de ui en de knoflook toe en bak ca. 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
2. Voeg de witte wijn toe en laat ca. 5 minuten inkoken. Voeg de polpa, de visbouillon en de chilivlokken toe en roer goed door. Zet een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.
3. Was ondertussen de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Controleer de mosselen en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die niet sluiten als je er op tikt, weg.
4. Haal het deksel van de pan. Leg voorzichtig de mosselen en de kabeljauw op de saus en doe het deksel terug op de pan. Laat nog 55 minuten garen, totdat de mosselen opengaan en de kabeljauw gaar is.
5. Garneer de visstoof met verse peterselie en de venkeltopjes. Bedruppel met 1 el olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zout en peper.