Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Visstoof met zeevruchten

Visstoof met zeevruchten

In samenwerking met Mutti
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Maar liefst 400 tomatenboeren in Italië rijpen voor jou de lekkerste tomaten. Proef ze in de producten van Mutti en maak er deze visstoof mee.

Bereiding

  1. 1. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de venkel, de ui en de knoflook toe en bak ca. 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  2. 2. Voeg de witte wijn toe en laat ca. 5 minuten inkoken. Voeg de polpa, de visbouillon en de chilivlokken toe en roer goed door. Zet een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. 3. Was ondertussen de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Controleer de mosselen en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die niet sluiten als je er op tikt, weg.

  4. 4. Haal het deksel van de pan. Leg voorzichtig de mosselen en de kabeljauw op de saus en doe het deksel terug op de pan. Laat nog 5­5 minuten garen, totdat de mosselen opengaan en de kabeljauw gaar is.

  5. 5. Garneer de visstoof met verse peterselie en de venkeltopjes. Bedruppel met 1 el olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zout en peper.

Per portie: 325 kcal | 20 g koolhydraten | 40 g eiwit | 5 g vet

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)