Walnotenshortbread met chocoladecrème
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Rooster 75 g walnoten in een droge pan goudbruin. Laat de noten afkoelen en hak ze met de bloem fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de basterdsuiker en een snufje zout luchtig. Meng het notenmengsel erdoorheen.
Vet een springvorm (ca. 24 cm Ø) in en druk het deeg er tot een bodem in. Prik het deeg met een satéprikker om de ca. 3 cm in. Bak het shortbread ca. 30 minuten in de oven.
Neem het shortbread uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Breng de slagroom in een pan aan de kook en neem van het vuur. Smelt de chocolade in de hete slagroom. Roer het geheel goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Rooster 75 g walnoten in een droge pan goudbruin. Strijk de ganache nonchalant over het shortbread. Bestrooi met de walnoten.