Bereiding

1          Neem het bakblik uit de machine en plaats het kneedmes in de kneedmeshouder. Doe eerst de gist in het bakblik, gevolgd door de bloem en het zout. Giet nu de melk erbij. Veeg de rand van het bakblik schoon en plaats het bakblik in de machine.

2          Druk op de menutoets en selecteer programma 2. Druk op start. Op het scherm staat de wanneer de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappelschil toegevoegd kunnen worden.

3          Week de cranberry’s ca. 20 minuten in water. Giet de cranberry’s af. Voeg als de pieptoon klinkt de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappelschil toe. De machine gaat vanzelf verder met kneden en zal de resterende tijd weergeven tot het brood klaar is.

4          Druk op stop als het brood klaar is en neem met ovenwanten het bakblik uit de machine. Schud het brood voorzichtig uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Verwijder het kneedmes uit de onderkant van het brood voor je het aansnijdt.

Wat je wilt weten over de Croustina broodbakmachine

Bakkersoven

De Croustina broodbakmachine bootst een traditionele bakkersoven na. Dankzij de reflecterende binnenzijde en de centrale verwarmingsbron rond het bakblik, wordt de warmte gelijkmatig verspreid en krijg je die echte knapperige korst.

Uitslapen

Voor dag en dauw je bed uit? Jij niet! De Croustina broodbakmachine stel je tot 13 uur voor je ontbijt in. Dankzij de 18 automatische programma’s maak je naast brood ook cakes, pizzadeeg en jam of compote (zie hiernaast) voor op je brood.

Kneden

Het geoptimaliseerde deegblad houdt het brooddeeg vast en rekt het uit terwijl het blijft hangen in de ribben van het bakblik. Dit geeft luchtig brood, alsof het gekneed is door ambachtsbakkers.