Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Warm kerstbrood met de Croustina broodbakmachine

Warm kerstbrood met de Croustina broodbakmachine

In samenwerking met Panasonic
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De bakker kan uitslapen! Morgenochtend ontbijt je met zelfgebakken cranberry-sinaasappelbrood met cranberrypompote uit de Croustina broodbakmachine van Panasonic.

Bereiding

  1. 1          Neem het bakblik uit de machine en plaats het kneedmes in de kneedmeshouder. Doe eerst de gist in het bakblik, gevolgd door de bloem en het zout. Giet nu de melk erbij. Veeg de rand van het bakblik schoon en plaats het bakblik in de machine.

  2. 2          Druk op de menutoets en selecteer programma 2. Druk op start. Op het scherm staat de wanneer de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappelschil toegevoegd kunnen worden.

  3. 3          Week de cranberry’s ca. 20 minuten in water. Giet de cranberry’s af. Voeg als de pieptoon klinkt de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappelschil toe. De machine gaat vanzelf verder met kneden en zal de resterende tijd weergeven tot het brood klaar is.

  4. 4          Druk op stop als het brood klaar is en neem met ovenwanten het bakblik uit de machine. Schud het brood voorzichtig uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Verwijder het kneedmes uit de onderkant van het brood voor je het aansnijdt.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)