Warme krieltjessalade met zachtgekookt ei
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze in de lengte. Kook de sperziebonen beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken.
Meng 100 ml olijfolie, de knoflook en Italiaanse kruiden en marineer hierin de asperges, sperziebonen en courgette 30 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar in 15-20 minuten. Giet af en laat met de deksel op de pan 2 minuten droogstomen op laag vuur.
Pureer voor de dressing de sjalot met de azijn, olijfolie, mosterd en gembersiroop met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm in een steelpan op laag vuur en giet over de krieltjes.
Breng een pannetje water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Gril de asperges, sperziebonen en courgette in een hete grillpan tot er grillstrepen ontstaan. Meng de groenten door de aardappels en verdeel over vier borden. Serveer op ieder bord een gehalveerd ei.