Bereiding

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze in de lengte. Kook de sperziebonen beetgaar. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Meng 100 ml olijfolie, de knoflook en Italiaanse kruiden en marineer hierin de asperges, sperziebonen en courgette 30 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar in 15-20 minuten. Giet af en laat met de deksel op de pan 2 minuten droogstomen op laag vuur.
  3. Pureer voor de dressing de sjalot met de azijn, olijfolie, mosterd en gembersiroop met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm in een steelpan op laag vuur en giet over de krieltjes.
  4. Breng een pannetje water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Gril de asperges, sperziebonen en courgette in een hete grillpan tot er grillstrepen ontstaan. Meng de groenten door de aardappels en verdeel over vier borden. Serveer op ieder bord een gehalveerd ei.

Tip van Caspar: “Voor sommige mensen is het misschien vanzelfsprekend, maar ik wil het nog een keer benadrukken: bekijk je aardappels goed voordat je ze gebruikt. Snijd uitlopers en beurse plekjes altijd weg. Als de aardappels groen zijn geworden, bijvoorbeeld doordat je ze in het licht hebt bewaard, moet je ze ontzettend dik schillen óf weggooien. Die groene schil is namelijk giftig.”

Made by Koffietijd

Uit het boek

Made by Koffietijd
€22,00