Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
romanesco

Warme rosbief met romanesco en koolrabi

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Dep de rosbief eventueel droog en bestrooi hem met zout en peper. Verhit 2 el boter in een braadslede. Bak de rosbief eerst op de ene kant in 3-4 minuten bruin, keer hem om en bak hem nog 3-4 minuten verder.

  2. 2 Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Wrijf beide soorten peperkorrels in een vijzel grof. Verdeel over het vlees en druk licht aan. Bak het vlees 30-40 minuten in de oven.

  3. Maak de groenten schoon. Verdeel de romanesco in kleine roosjes. Deel de koolrabi in vieren en snijd in schijven. Kook de groenten in ruim 250 ml water afgedekt ca. 8 minuten.

  4. Was voor de saus de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Laat de groenten uitlekken, vang het kookvocht op en meet 100 ml af. Kook het vocht met de wijn in een kleine pan onafgedekt op hoog vuur tot de helft in. Snijd 150 g boter in stukjes en meng ze stuk voor stuk met de staafmixer door de hete, maar niet meer kokende wijnfond, zodat er een romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker. Roer de kruiden erdoorheen.

  5. 5 Wikkel de rosbief in aluminiumfolie en laat hem ca. 10 minuten rusten. Verwarm de groenten weer in de saus. Snijd de rosbief in dunne plakken. Serveer met de groenten en de saus.

Per portie: 480 kcal | 4 g koolhydraten | 40 g eiwit | 32 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)