Bereiding

  1. Week de witte bonen ca. 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water. Schrap de wortel, was hem en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de salie en schud hem droog. Verhit de boter en fruit er de wortel, de ui en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de uitgelekte witte bonen, de kippenbouillonblokjes en 2 takjes salie toe en zet de bonen onder water. Kook de bonen op middelhoog vuur in ca. 45 minuten gaar.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak er het lamsgehakt op hoog vuur in ca. 10 minuten rul in. Voeg de gepelde tomaten toe en laat op laag vuur ca. 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Controleer de bonen op gaarheid en giet het bonenmengsel af. Vang het kookvocht op. Meng de helft van de bonen met het gehaktmengsel.
  4. Pureer de overige bonen met het opgevangen kookvocht in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Voeg eventueel extra melk toe, het moet een smeuïge saus worden. Breng de bonensaus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en ciderazijn. Pluk de blaadjes van de overige takjes salie, hak de blaadjes fijn en meng door de saus.
  5. Bouw de lasagne in afwisselende laagjes gehakt, lasagnevellen en bonensaus op in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met de geraspte pecorino en bak de lasagne ca. 40 minuten in de oven.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp