
Wittechocolade-mousse met krokante ontbijtkoek
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Bereiding
Breek de witte chocolade in stukjes en doe hem samen met de slagroom in een pan. Smelt de chocolade rustig op laag vuur. Splits de eieren. Roer de eidooiers door het chocolademengsel.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg daarbij geleidelijk de poedersuiker toe. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het chocolademengsel en verdeel de mousse over schaaltjes. Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 175Ā°C / gas: stand 3). Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de ontbijtkoekplakken ca. 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Serveer de mousse koud en steek er de plakken ontbijtkoek in. Bestrooi eventueel met een beetje cacao.