Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
toetjes wittechocolademousse met knapperige ontbijtkoek

Wittechocolade-mousse met krokante ontbijtkoek

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Breek de witte chocolade in stukjes en doe hem samen met de slagroom in een pan. Smelt de chocolade rustig op laag vuur. Splits de eieren. Roer de eidooiers door het chocolademengsel.

  2. Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg daarbij geleidelijk de poedersuiker toe. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het chocolademengsel en verdeel de mousse over schaaltjes. Laat de mousse minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 175Ā°C / gas: stand 3). Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de ontbijtkoekplakken ca. 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

  4. Serveer de mousse koud en steek er de plakken ontbijtkoek in. Bestrooi eventueel met een beetje cacao.

Fotoā€™s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)