Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wortelcurry uit Sri Lanka

Wortelcurry uit Sri Lanka

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en doe de curryblaadjes in de pan. Voeg de komijn en mosterdzaadjes toe. Voeg zodra de zaadjes beginnen te ‘poppen’ de ui toe en fruit in 10 minuten goudbruin. Voeg de gember, de knoflook, de rode peper, de zwarte peper en de wortels toe en bak nog 5 minuten al roerend verder.

  2. Giet de kokosmelk en 150 ml water erbij en stoof het geheel 20 minuten op laag vuur tot de wortels gaar zij n en de saus wat ingekookt is. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Strooi er de koriander overheen en serveer de curry met rijst en/of naan.

Per portie: 265 kcal | 14 g koolhydraten | 3 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)