Bereiding
Een wortelcurry uit Sri Lanka om je vingers bij af te likken. Met dit recept maak je ‘m gemakkelijk zelf.
- Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en doe de curryblaadjes in de pan. Voeg de komijn en mosterdzaadjes toe. Voeg zodra de zaadjes beginnen te ‘poppen’ de ui toe en fruit in 10 minuten goudbruin. Voeg de gember, de knoflook, de rode peper, de zwarte peper en de wortels toe en bak nog 5 minuten al roerend verder.
- Giet de kokosmelk en 150 ml water erbij en stoof het geheel 20 minuten op laag vuur tot de wortels gaar zij n en de saus wat ingekookt is. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Strooi er de koriander overheen en serveer de curry met rijst en/of naan.
Per portie: ca. 265 kcal
3 g eiwit | 21 g vet | 14 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel