Wortelgranita met basilicumsiroop
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Voeg naar smaak de poedersuiker en het citroensap toe aan het wortelsap. Giet het wortelsap in een ijsblokjesvorm en laat het in de diepvries helemaal bevriezen.
Ris de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de basilicumblaadjes ca. 1 minuut in kokend water en koel de basilicum af in koud water. Giet de basilicum af en knijp het vocht goed uit de blaadjes.
Kook van de suiker en 4 el water een siroop. Neem de siroop van het vuur en voeg de geblancheerde basilicum toe. Pureer het geheel fijn met een staafmixer.
Hak de ijsblokjes per ca. 8 stuks in een keukenmachine kort tot gruis. Doe het gruis in een bakje en zet dit weer in de diepvries.
Verdeel de wortelgranita over (gekoelde) glazen en druppel de basilicumsiroop eroverheen. Garneer eventueel met wat basilicum.