Bereiding
- Voeg naar smaak de poedersuiker en het citroensap toe aan het wortelsap. Giet het wortelsap in een ijsblokjesvorm en laat het in de diepvries helemaal bevriezen.
- Ris de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de basilicumblaadjes ca. 1 minuut in kokend water en koel de basilicum af in koud water. Giet de basilicum af en knijp het vocht goed uit de blaadjes.
- Kook van de suiker en 4 el water een siroop. Neem de siroop van het vuur en voeg de geblancheerde basilicum toe. Pureer het geheel fijn met een staafmixer.
- Hak de ijsblokjes per ca. 8 stuks in een keukenmachine kort tot gruis. Doe het gruis in een bakje en zet dit weer in de diepvries.
- Verdeel de wortelgranita over (gekoelde) glazen en druppel de basilicumsiroop eroverheen. Garneer eventueel met wat basilicum.
Foto’s: foodies