Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop

Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de szechuanpepersiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de eieren en de eiwitten met de fijne kristalsuiker schuimig. Zeef er 125 g bloem, het maismeel en het bakpoeder boven en spatel ze er voorzichtig doorheen. Roer de geraspte citroenschil, de yoghurt en 100 ml olie door het beslag.

  2. Schenk het beslag in een met olie ingevette en met bloem bestoven taartvorm (ca. 32 cm Ø). Bak de cake ca. 35 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Neem de cake uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.

  3. Doe voor de siroop het citroensap met 4 el water, de szechuanpeper en 100 g suiker in een pannetje en breng aan de kook. Kook tot de suiker goed is opgelost. Neem de siroop van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  4. Prik wat gaatjes in de cake. Schenk de helft van de siroop over de cake en laat verder afkoelen.

  5. Snijd de cake in punten en serveer met een flinke lepel yoghurt, wat extra siroop, geraspte citroenschil en pistachenoten.

Per portie: 361 kcal | 47 g koolhydraten | 7 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)