Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Zaahlouk

Zaahlouk

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Zaahlouk is een heerlijk auberginegerecht waarin je de Arabische keuken op zijn best proeft. Een Arabisch spreekwoord luidt ‘een vrouw die niet weet hoe een aubergine op 101 verschillende manieren te bereiden, is nog niet klaar voor het huwelijk’. Deze Marokkaanse auberginedip is vast een goed begin.

Bereiding

  1. Was de aubergines. Verwijder vier ‘banen’ van de schil en snijd de aubergines in plakken. Leg ze in een bak met water en bestrooi ze met zout. Snijd de tomaten kruislings in. Blancheer ze kort in kokend water, spoel ze af en verwijder het vel. Snijd de tomaten grof.

  2. Hak de kruiden fijn. Pel en snipper de knoflook. Bak samen met de tomaten, specerijen, 1/2 tl zout en de olijfolie op laag vuur. Laat inkoken tot een dikke saus. Laat de aubergines goed uitlekken. Bak ze donkerbruin in plantaardige olie.

  3. Pureer de aubergines en voeg ze toe aan de tomatensaus. Doer er de azijn bij en laat alles nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de Zaahlouk met Arabisch brood.

Per portie: 299 kcal | 10 g koolhydraten | 3 g eiwit | 30 g vet

Foto’s: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)