Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Zacht gegaarde lamsnek

Zacht gegaarde lamsnek

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg 1 dag van tevoren de lamsnekfilet in een pan of diepe ovenschaal en schenk de olie, de knoflook en de laurier eroverheen. Laat nu 2 uur rustig op kamertemperatuur komen. Zet een oven aan op 80 tot 90 graden. Plaats de nekjes in de oven laat ze 12 tot 14 uur garen.

  2. Neem de nekjes uit de olie en dep ze droog. Gril ze op een hete bbq.

  3. Voor de aardappel: Was de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg de aardappelen in een passende ovenschaal en schenk er de olie waar de nekjes in hebben gegaard overheen. Zet de aardappel ongeveer anderhalf uur in een oven van 90 graden. (Test of de aardappels gaar zijn door er in te prikken)

  4. Voor de paksoi: Verwijder de buitenste bladeren en het kontje. Zet een pan op met ruim kokend water en zout, het water moet net zo zout zijn als zeewater. Kook de paksoi gaar door eerst 1 minuut de stronk te koken door de paksoi aan de bladeren vast te houden, en laat ze daarna ca. 2 minuten volledig in het water garen. Spoel de paksoi onder koud stromend water koud en halveer ze over de lengte. Bak de paksoi in een beetje olijfolie op de gesneden kant goud/bruin.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)