Zalmbonbons
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de limoen in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn.
Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabipasta. Houd 10 ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast) en meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade. Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze ca. 2 uur in de koelkast marineren.
Week de cederhouten plank ca. 30 minuten in ruim water. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met het rooster, naar een temperatuur van 170°C.
Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster een sluit het deksel van de Big Green Egg. Laat de zalm 8-10 minuten roken, totdat deze een kerntemperatuur van 55°C heeft bereikt. Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes. Laat de plakjes gember uitlekken.
Neem de grillplank uit de Big Green Egg en spuit de mayonaise over de zalm. Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander.