Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Zalmrillettes in een potje

Zalmrillettes in een potje

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

We have a winner: deze combinatie van zalm uit de oven met gerookte zalm en citroenroom.

Bereiding

  1. 1 . Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°). Leg de zalmfilets in het midden van een vel aluminiumfolie. Verdeel 50 g boter er in blokjes overheen. Snijd ½ citroen in plakjes en leg ze bij de zalm. Bestrooi met zout. Vouw de randen van het folie losjes bij elkaar zodat je een pakketje krijgt. Leg op een bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de zalm nog ca. 20 minuten in de uitgeschakelde oven staan.

  2. 2. Maak het foliepakketje voorzichtig open. Schenk het bakvocht in een grote kom. Neem de citroenplakjes eruit. Voeg de gebakken zalm en de crème fraîche toe aan de kom. Rasp de schil van de citroenhelft en pers het sap eruit. Voeg toe aan de zalm. Meng het geheel met een vork en trek de zalm ermee uit elkaar tot een gladde crème ontstaat. Roer de gerookte zalm erdoorheen. Breng op smaak met zout en witte peper.

  3. 3. Verdeel de rillettes over de potten. Strijk het oppervlak glad. Smelt de overige boter met de rozepeperkorrels op laag vuur. Neem van het vuur en laat de boter even staan zodat de witte melkeiwitten naar de bodem van de pan zinken. Snijd de overige citroen in plakken. Leg de citroenplakjes op de rillettes. Schenk de geklaarde boter (het gele, transparante deel) met de peperkorrels over de citroen. Sluit de potten. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer direct uit de potjes met geroosterd brood.

Per portie: 432 kcal | 2 g koolhydraten | 26 g eiwit | 36 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)