Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zalmterrines met citroen-kappertjesbotersaus, rucola en toastjes

Zalmterrines met citroen-kappertjesbotersaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Dit voorgerecht zet je binnen een halfuur in elkaar. Nog even laten staan en in de tussentijd kun je de rest van het diner voorbereiden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Dit voorgerecht zet je binnen een halfuur in elkaar. Nog even laten staan en in de tussentijd kun je de rest van het diner voorbereiden!
Serveertip
Je kunt deze zalmterrines serveren als voorgerecht, maar ook als hapje op de borrelplank.

Bereiding

  1. Vet de ramekins in en leg een laagje zalm op de bodem van elk vormpje. Laat flink wat zalm over de randen hangen. Gebruik hiervoor de grotere stukken gerookte zalm en gebruik de kleinere stukjes voor de vulling. Houd genoeg zalm apart om de bovenkant van de vormpjes mee te bedekken.

  2. Hak de rest van de zalm grof en doe met de roomkaas, de dille, de sjalot, de citroenschil, de helft van het citroensap, de slagroom, de peperkorrels, de helft van de kappertjes en een flinke snuf versgemalen zwarte peper in de keukenmachine of bakje van de staafmixer.

  3. Pulseer een aantal keer om alles te mengen, maar de textuur van de zalm een beetje te behouden. Zorg dat de zalm goed verdeeld is door het mengsel. Lepel het de vulling in de ramekins.

  4. Dek de vulling af met de apart gehouden zalm en vouw de overhangende zalm eroverheen. Dek af en zet minimaal 3 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.

  5. Dep, vlak voor het serveren, de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de boter in een kleine koekenpan en frituur de kappertjes 2-3 minuten erin, of tot ze sissen.

  6. Voeg de rest van het citroensap en wat roze peperkorrels toe en neem van het vuur. Roer wat extra dille erdoorheen.

  7. Stort de terrines voorzichtig op kleine bordjes en lepel de citroen-kappertjesboter eroverheen. Serveer met melbatoast, wat slablaadjes en citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 403 kcal | 2 g koolhydraten | 25 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!