Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

  • Eenvoudig

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de buikwand van de vis in, niet te diep, beginnend bij de achterzijde. Doe dit met de punt van een fileermes. Haal met je hand de ingewanden uit de vis. Spoel met koud stromend water de vis aan de binnenkant schoon.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de eiwitten in een kom en klop deze met een garde een beetje op tot ze wat steviger zijn. Doe nu het zout erbij. Meng dit met je handen goed samen, met eventueel een beetje koud water. Het moet gaan aanvoelen als modder.

  3. Knip de staart van de vis eventueel af. Bedek de ovenschaal met een deel van het zout als een soort ‘bedje’ waarin je de vis legt. Bedek de rest van de vis met het overige zeezout, tot de vis in zijn geheel is ingepakt.

  4. Zet de vis in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte. Met een kernthermometer kun je de temperatuur in de kern meten. Deze moet 60 graden aangeven om de vis te kunnen serveren.

  5. Haal de vis uit de oven en breek de zoutkorst open met bijvoorbeeld het heft van een flink keukenmes. Haal voorzichtig het zout van de vis en verwijder de huid, zonder dat het zout in aanraking komt met de vis. Lepel de vis van de graat en serveer de vis met wat olijfolie en zout.

Foto’s: Anne Heesink. Mede dankzij Bart van Olphen. 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)