Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zijden tofu met koriandersaus

Zijden tofu met koriandersaus

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Emma de Thouars: “Ik ben een groot voorstander van lekker-op-alles-sauzen. Vooral omdat ze je, als het goed is, zelf een beetje doen nadenken in de keuken. Voeg een beetje kookwater toe voor een lekkere noedelsaus, serveer op labneh met pita om te dippen, of voeg een klein schepje toe aan sojasaus voor een dipsaus bij je dumplings. Deze lekker-op-alles-saus met veel koriander doet het goed op tofu, maar ik at hem de volgende dag ook op een cracker met roomkaas en tomaat. Als je restjes op het aanrecht of in ieder geval in het zicht in de koelkast bewaart, word je vanzelf creatief en bedenk je de leukste combinaties. Voor dit recept stoom je de tofu zodat hij warm en iets steviger wordt, maar op koude zijden tofu is het net zo, je voelt hem zeker al aankomen, lekker.”

Bereiding

  1. Hak de koriander en knoflook grof en pureer samen met de neutrale olie, chilivlokken, kristalsuiker, ve-tsin, zwarte azijn en een snuf versgemalen witte peper en zout met een staafmixer of in een klein blendertje. Roer het geroosterde sesamzaad er op het laatst doorheen.

  2. Breng water aan de kook in een stoommand of -pan. Snijd de tofu in plakken van 2 centimeter en leg in een bord dat in je pan of mand past. Stoom de tofu 6 minuten. Verwijder de tofu uit de stoomsituatie en schep de saus en de pinda’s of andere chili crisp erover.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Tofu

€ 23,99
cover tofu