Bereiding

  1. Hak de koriander en knoflook grof en pureer samen met de neutrale olie, chilivlokken, kristalsuiker, ve-tsin, zwarte azijn en een snuf versgemalen witte peper en zout met een staafmixer of in een klein blendertje. Roer het geroosterde sesamzaad er op het laatst doorheen.
  2. Breng water aan de kook in een stoommand of -pan. Snijd de tofu in plakken van 2 centimeter en leg in een bord dat in je pan of mand past. Stoom de tofu 6 minuten. Verwijder de tofu uit de stoomsituatie en schep de saus en de pinda’s of andere chili crisp erover.

*Ve-tsin, ook wel Monosodium glutamate (MSG) is een smaakversterker die ook in natuurlijke producten, zoals Parmezaanse kaas, voorkomt. In de toko koop je het als wit poeder waarvan je maar een kleine snuf hoeft toe te voegen aan een gerecht om het superveel smaak te geven.

Tofu

Uit het boek:

Tofu
€23,99