
Zoet breekbrood met blauwe bessen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestuif een bakplaat met bloem.
2. Meng voor het deeg 550 g bloem, het zout, de baksoda en het kaneelpoeder in een kom. Meng de boter er met je vingertoppen doorheen tot je geen klontjes meer voelt. Roer de basterdsuiker en de blauwe bessen erdoorheen.
3. Meng de karnemelk, de volle melk en het vanille-extract. Giet het geheel bij het bloemmengsel en spatel het zo kort mogelijk erdoorheen. Bestuif je handen met bloem en rol ca. 10 balletjes van het deeg.
4. Leg de balletjes in een rechthoekige vorm op de bakplaat zo dicht op elkaar dat ze elkaar net raken. Meng de ingrediënten voor de crumble en verdeel de crumble over de deegballetjes. Bak het breekbrood 25-30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is en een knapperige korst heeft. Laat het brood ca. 10 minuten afkoelen. Serveer direct of het liefst dezelfde dag nog. Lekker met gezouten boter.