Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Zoet breekbrood met blauwe bessen

Zoet breekbrood met blauwe bessen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor het deeg

Voor de crumble

Als je de klassieke blueberry muffins tot breekbroodjes omtovert, kan niemand er wat van zeggen als je ze bij het ontbijt serveert. Er zit tenslotte ‘brood’ in de naam.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestuif een bakplaat met bloem.

  2. 2. Meng voor het deeg 550 g bloem, het zout, de baksoda en het kaneelpoeder in een kom. Meng de boter er met je vingertoppen doorheen tot je geen klontjes meer voelt. Roer de basterdsuiker en de blauwe bessen erdoorheen.

  3. 3. Meng de karnemelk, de volle melk en het vanille-extract. Giet het geheel bij het bloemmengsel en spatel het zo kort mogelijk erdoorheen. Bestuif je handen met bloem en rol ca. 10 balletjes van het deeg.

  4. 4. Leg de balletjes in een rechthoekige vorm op de bakplaat zo dicht op elkaar dat ze elkaar net raken. Meng de ingrediënten voor de crumble en verdeel de crumble over de deegballetjes. Bak het breekbrood 25-30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is en een knapperige korst heeft. Laat het brood ca. 10 minuten afkoelen. Serveer direct of het liefst dezelfde dag nog. Lekker met gezouten boter.

Per portie: 275 kcal | 50 g koolhydraten | 6 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur en foodstyling: Sarah Cook Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)