Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zoete empanadas met vanille en jam

Zoete empanada’s met vanille en jam

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem met 1 tl zout en de boter tot een licht kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed goed door. Voeg geleidelijk het water toe. Stort het deeg op een werkvlak en kneed in ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.

  2. Rol de bolletjes deeg uit tot ca. ½ cm dik. Verdeel de jam erover en vouw het deeg eroverheen. Druk de randen op elkaar met een vork en leg de empanada’s nog even in de koelkast.

  3. Roer de suiker en de kaneel door elkaar. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C. Frituur telkens 2 of 3 empanada’s in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin. Zorg dat beide kanten goed gebakken worden door de empanada’s tijdens het frituren met een spatel om te draaien. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de empanada’s in de kaneelsuiker.

Per portie: 287 kcal | 31 g koolhydraten | 3 g eiwit | 16 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)