Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Zoetzure geroosterde uien

Zoetzure geroosterde uien

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de uien in een kom, meng met de olie en flink wat zout en peper. Doe de uien in een klein bakblik en stop de laurierblaadjes en de rode peper ertussen. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en rooster de uien in ca. 40 minuten zacht in de oven.

  2. Verwijder het folie en voeg de azijn, de suiker en de rozijnen toe aan het bakblik. Hussel alles door elkaar en rooster onafgedekt 25-30 minuten verder in de oven tot de uien een beetje sticky zijn en beginnen te karamelliseren.

Per portie: 174 kcal | 28 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)