Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Zoetzure hamreepjes met rijst

Zoetzure hamreepjes met rijst

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de bospeentjes en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de ham in reepjes. Was de bladselderij, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Verhit de olie in een pan en bak er de ui en de bospeen ca. 5 minuten op middelhoog vuur in. Voeg het currypoeder toe en fruit ca. 2 minuten mee. Blus af met de azijn, de ketchup, de sambal en 4 el water. Laat ca. 4 minuten op laag vuur garen.

  3. Giet de rijst af en doe hem terug in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 2-3 minuten rusten. Roer de hamreepjes en de doperwten door de saus en verwarm nog ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de saus en strooi er de bladselderij overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)