Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zuurdesem starter

Zuurdesemstarter

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 168 uur wachttijdca. 168 u. wachttijd

Altijd al je eigen zuurdesembrood willen maken? Dat begint met een goede starter! Dit recept helpt je op wegwijs naar je zelfgebakken brood.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

  • weckpot
Altijd al je eigen zuurdesembrood willen maken? Dat begint met een goede starter! Dit recept helpt je op wegwijs naar je zelfgebakken brood.
Tip
Lees dit artikel van onze kookschool voor meer informatie en bewaartips!

Bereiding

  1. Dag 1: meng 25 g sterk tarwebloem, 25 g roggebloem en 50 g handwarm water. Laat het losjes afgedekt 24 uur staan bij kamertemperatuur. Er zijn nu nog niet zo veel belletjes te zien.

  2. Dag 2: voeg de volgende dag 15 g tarwebloem, 15 g roggebloem en 30 g handwarm water toe. Roer goed door en laat weer 24 uur losjes afgedekt bij kamertemperatuur staan.

  3. Dag 3, 4, 5 en 6: herhaal deze tweede stap elke dag voor 4 dagen. Je zult zien dat elke dag meer belletjes zijn ontstaan en dat de starter begint te rijzen. Een dag na de laatste voeding is de zuurdesemstarter klaar voor gebruik.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Rob Merrett

Zuurdesembrood
Door naar de volgende stap? Zo bak je zuurdesembrood!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!