
Zuurdesemstarter
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 168 uur wachttijdca. 168 u. wachttijd
Altijd al je eigen zuurdesembrood willen maken? Dat begint met een goede starter! Dit recept helpt je op wegwijs naar je zelfgebakken brood.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Dag 1: meng 25 g sterk tarwebloem, 25 g roggebloem en 50 g handwarm water. Laat het losjes afgedekt 24 uur staan bij kamertemperatuur. Er zijn nu nog niet zo veel belletjes te zien.
Dag 2: voeg de volgende dag 15 g tarwebloem, 15 g roggebloem en 30 g handwarm water toe. Roer goed door en laat weer 24 uur losjes afgedekt bij kamertemperatuur staan.
Dag 3, 4, 5 en 6: herhaal deze tweede stap elke dag voor 4 dagen. Je zult zien dat elke dag meer belletjes zijn ontstaan en dat de starter begint te rijzen. Een dag na de laatste voeding is de zuurdesemstarter klaar voor gebruik.










