Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
weekmenu zwaardvis met krokante kappertjes

Zwaardvis met krokante kappertjes

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Alison: "Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken. Hij plakt niet vast en scheurt niet, maar krijgt gewoon een goudbruine korst, bijna zoals een biefstuk (bijna). Je kunt zwaardvis dus met gemak op dezelfde manier behandelen. Ik ben gek op de manier waarop de kappertjes krokant worden in de bruinende boter, maar als kappertjes niet je ding zijn, kun je ze ook vervangen door 2 eetlepels gekneusde olijven of een paar schijfjes citroen."

Bereiding

  1. 1. Bestrooi de zwaardvis met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zwaardvis ongeveer 4 minuten per kant tot hij aan beide kanten goudbruin is. Voeg de boter, knoflook, ansjovis en kappertjes toe. Zodra de boter is gesmolten en bruin wordt, houd je de pan voorzichtig schuin naar je toe en schep je de gesmolten boter een paar keer over de zwaardvis.

  2. 2. Haal de pan van het vuur en voeg de kruiden toe (houd even afstand, want de boter gaat nu spetteren), draai de pan rond om ze te bedekken met de gebruinde boter en blijf alles nog een of twee minuten over de zwaardvis scheppen.

  3. 3. Serveer de zwaardvis met de boter, kappertjes en kruiden erop.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Lekker thuis

€ 28,99
Cover voor Lekker thuis