
Entree Awards 2025: de beste bars, restaurants en hotels in Nederland
De Entree Awards van 2025 zijn op maandag 1 december uitgereikt in Theater Amsterdam. Dit zijn dé vakprijzen voor de beste bars, restaurants, hotels en horeca-ondernemers in Nederland. Benieuwd naar de winnaars? Lees snel verder!
Lees verder na de advertentie
Entree Awards 2025
In een vol Theater Amsterdam was ik aanwezig bij de uitreiking van de prestigieuze Entree Awards. Elk jaar worden de deze prijzen uitgereikt, aan voornamelijk nieuw geopende horeca in Nederland. Zowel restaurants, bars, hotels en ook andere horecaconcepten dingen mee naar de felbegeerde awards.
Hoofdredacteur van Entree Magazine Iris Kranenburg reikte samen met Ruben Nicolaï en de vakjury maar liefst dertien verschillende awards uit dit jaar.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Beste bars en restaurants
SPOT in Langweer won de Entree Award voor Best New Dine & Drink concept local 2025, Café de Gaper in Leiden ging ervandoor met de award voor Best New Dine & Drink concept midcity 2025 en Jondani in Amsterdam ontving de award voor Best New Dine & Drink concept big city <100 guests 2025.
Ook Rotterdam deed goede zaken, zo won Lucia de award voor Best New Dine & Drink concept big city 100-200 guests 2025. In Den Haag vieren ze feest bij Onda, dit is namelijk de beste nieuwe restobar van 2025 volgens Entree.
Ben je benieuwd naar alle winnaars van de Entree Awards 2025? Je vindt een overzicht op de website van Entree Magazine.

Lees verder na de advertentie
Beste hotels
Thermen Berendonck in Wijchen, vlakbij Nijmegen, won de award voor Best New Luxury Hotel 2025. Hotel De Zeevaartschool in Vlissingen ontving de prijs voor Best New Casual Hotel 2025.
Lees verder na de advertentie
Onafhankelijke vakjury
Een onafhankelijke vakjury met onder andere trendwatchers, chefs, horecaondernemers en foodies bezocht afgelopen maanden alle genomineerde horecabedrijven.
Ook werden er twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt tijdens de Entree Awards 2025: Horecaondernemer van het Jaar (Bjorn van Dijl) en Best Bartender (Jimmy Hu).

Lees verder na de advertentie
Trends in de horeca
Iris Kranenburg zag weer veel horeca-ontwikkelingen bij de genomineerden. Ze vertelt: "We zien veel horecaondernemers die zélf op de vloer staan, een groeiende aandacht voor wellness in hotels en de enorme populariteit van restobars. Dit zijn plekken waar je op hoog niveau kunt eten, maar in een laagdrempelige setting."
Ondernemen in de regio wint ook aan populariteit volgens Iris: "Ook merken we dat, nu steden steeds moeilijker bereikbaar worden, de aantrekkingskracht van ondernemen in de regio toeneemt, en dat slimme ondernemers volop profiteren van AI-tools."

Lees verder na de advertentie
Entree Awards 2025
De Entree Awards zijn een initiatief van Entree Magazine, een horecaplatform voor horecaprofessionals dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, online kanalen en de organisatie van de Entree Awards.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Michelinsterren van 2025: dit zijn de grote winnaars

Dit zijn de beste Italiaanse restaurants van Nederland

Bib Gourmand 2025: Michelin tipt deze nieuwe restaurants

11x de beste restaurants voor kaasfondue in Nederland

Dit zijn dé winnaars van Gault & Millau Awards 2025

10x Nederlandse kerstmarkten die iedereen wil bezoeken

Restaurants in Antwerpen: 19x ontbijten, lunchen en dineren

Bij deze restaurants in Nederland eet je de allerbeste tiramisu

Uit eten met kerst: 21x onze favoriete restaurants

20x de beste wijnbars van Nederland

Restaurants in Amsterdam: de beste hotspots & tips

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


