Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
goedkoopste michelinrestaurants in Nederland

Dit zijn de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland

Profielfoto van BasBas Erkens

Houd je ontzettend van fine dining, maar heb je er niet altijd honderden euro’s per persoon voor over? Lees dan snel verder, want wij hebben de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland op een rijtje gezet voor je.

Lees verder na de advertentie

Goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland

Als je net zo van fine dining houdt als ik ben je vast weleens in een sterrenrestaurant geweest. Los van de geniale gerechten boordevol smaak is de gastvrijheid vaak ontzettend warm, en worden er prachtige wijnen geschonken. Maar hier zit - terecht - ook een prijskaartje aan. Benieuwd naar de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland? Michelingids deelde de goedkoopste opties.

Uiteraard zijn er een paar tips om het zo goedkoop mogelijk te maken. Zo bieden veel sterrenrestaurants ook een fantastisch lunchmenu aan, kwalitatief net zo goed als het diner - maar vaak net wat goedkoper.

Hoeft het restaurant wat jou betreft niet per se een ster te hebben? Reserveer dan eens bij een restaurant met een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin die de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

De Kas in Amsterdam

Bij Restaurant De Kas in Amsterdam eet je niet alleen ín een grote kas, dat wat op je bord ligt is vaak dezelfde dag nog geoogst. Rondom het restaurant in het Amsterdamse Park Frankendael groeit van alles, voornamelijk kruiden en eetbare bloemen.

In de Beemster groeien de groenten en het fruit in alle rust in de volle grond. Tomatenaubergines, aardappels, courgettes en snijbonen, er groeien ruim 100 verschillende soorten groente, fruit en kruiden. Wim de Beer en Jos Timmer toveren deze verse ingrediënten om in een geniaal gangenmenu, boordevol smaak en creativiteit - bekroond met een Michelinster.

Voor een diner van vijf gangen betaal je € 79,- en je kunt zelfs al lunchen voor € 50,- (drie gangen) bij één van de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland.

Zoldering in Amsterdam

Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam vind je Zoldering, een restaurant dat meer dan terecht bekroond is met een Michelinster. Niet alleen het menu is indrukwekkend, ook de wijnkaart is om stil van te worden.

Op de Haarlemmerdijk vind je Lof, de wijnwinkel van Zoldering waar je veel van de wijnen kunt kopen die ze schenken in het restaurant.

Het motto van Zoldering is "geen gedoe, eten en drinken waar je zin in hebt." De menukaart is dan ook verdeeld in hapjes, kleinere koude gerechten, grotere warme gerechten en zoetigheden. Appeltaart vooraf? Paté als amuse? Helemaal prima. De meeste gerechten vind je op de kaart voor aangename prijzen tussen € 5,- en € 30,-.

De Juwelier in Amsterdam

Bij dit sterrenrestaurant in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot staan voornamelijk prachtige Franse klassiekers op de menukaart, tot in de perfectie uitgevoerd. Als je à la carte bestelt vind je al gerechten op de kaart vanaf € 15,-.

De bouillabaisse van rode poon met harissa kost € 28,- en is om je vingers bij af te likken. Net als het beenmerg overigens, gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade (€ 23,-).

Reserveer overigens ruim van tevoren, het is een populair restaurant en zit vaak ver van tevoren al helemaal vol.

Bistro de la Mer in Amsterdam

Net als De Juwelier is dit restaurant ook van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Bij Bistro de la Mer in Amsterdam waan je jezelf even helemaal in Parijs, het is net alsof je een Franse bistro binnenstapt. De gerechten zijn fantastisch en zitten vol met smaak.

Naast het diner kun je hier ook terecht voor de lunch, de menukaart is opgedeeld in voor-, tussen-, hoofd-, en nagerechten. Net als bij De Juwelier zijn de prijzen erg schappelijk, zeker als je bedenkt dat ze bekroond zijn met een Michelinster.

LIZZ in Gouda

Chef-kok Remco Kuijpers geeft leiding aan de keuken van LIZZ in Gouda, wat met een Michelinster bekroond is. Verwacht een menu dat barst van creatieve gerechten, met een voorliefde voor Aziatische smaken en lokale producten.

Bij LIZZ geloven ze dat dineren op sterrenniveau voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet zijn, en dat zie je terug in de prijzen. Zo betaal je voor een uitgebreid menu van vier gangen € 90,-. Al hebben ze ook een speciaal kennismakingsmenu van drie gangen, dat geserveerd wordt van woensdag tot en met zaterdag (zowel lunch als diner) voor maar € 59,- per persoon.

Bijkomend voordeel? Het restaurant is onderdeel van Relais & Chateaux WSHS Gouda, misschien wel het mooiste hotel van Gouda en omstreken. Boek een hotelkamer en je rolt zo je bed in na een uitgebreid diner!

The Millèn in Rotterdam

Ook in Rotterdam kun je relatief goedkoop genieten van een sterrenrestaurant. Zo geniet je bij The Millèn van chef-kok Wim Severein voor € 90,- van een uitgebreid menu van vijf gangen. Wil je er een wijnpairing bij? Dan betaal je € 145,-. Overigens is dit ook mogelijk met een menu van zes of acht gangen, al ligt de prijs dan wat hoger.

Overigens is de lunch ook een dikke aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lunchmenu van drie smaakvolle gangen, inclusief aperitief, (bruis)water, koffie of thee met friandises én een wijnpairing voor maar € 75,-?

't Raedthuys in Duiven

Dit sterrenrestaurant vind je in het dorp Duiven, vlakbij Arnhem. Chef-kok Hans den Engelsen kookt letterlijk en figuurlijk de sterren van de hemel, waarbij het menu tijdens het wildseizoen mijn favoriet is. Bij het fantastische menu worden ook nog eens erg goede wijnen geschonken, waardoor je culinair volledig in de watten wordt gelegd.

Je kunt zowel voor de lunch als het diner diverse gerechten à la carte bestellen, al serveren ze ook heerlijke gangenmenu's vanaf € 82,50 per persoon (voor vier gangen).

Brass Boer Thuis in Zwolle

Als je een beetje van fine dining houdt ken je vast De Librije in Zwolle, het enige restaurant in Nederland dat bekroond is met drie Michelinsterren - het hoogst haalbare. Nu vind je in Zwolle meerdere restaurants van Jonnie & Thérèse Boer, waaronder Brass Boer Thuis, bekroond met een Michelinster.

Het voelt hier als thuiskomen, en dat is precies de sfeer die het restaurant neer wil zetten. Er wordt veel met lokale producten gekookt, wat resulteert in de mooiste (en lekkerste) gerechten. En het gangenmenu? Voor € 85,- geniet je al van een uitgebreid groentemenu van vijf gangen.

Cheval Blanc in Heemstede

In het centrum van Heemstede vind je Cheval Blanc, een restaurant dat bekroond is met een Michelinster. Hier bestel je een menu van vier gangen voor € 90,-. Pro tip: ga voor het lunchmenu, deze is vaak wat vriendelijker geprijsd, maar nét zo lekker als het diner.

Daar komt nog eens bij dat de gastvrijheid hier ongelooflijk warm is, je voelt je meteen op je gemak zodra je het restaurant binnenstapt. Van begin tot eind, er wordt goed voor je gezorgd, naast dat je culinair in de watten wordt gelegd.

Eden in Waalre

Eden is de speeltuin van chef-kok Herman Cooijmans. Dit stukje paradijs straalt warmte uit, dankzij het gebruik van natuurlijke elementen en kleuren. Dit vertaalt zich door in het menu, de gerechten zitten vol wereldse invloeden en zijn stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van watermeloen met pittige kerrie of rog met aardbei?

Het is dan ook niet voor niets dat Eden over een Michelinster beschikt, de gerechten zijn zeer verfijnd en ontzettend smaakvol. Je kunt hier al genieten van een uitgebreid menu van vijf gangen, voor maar € 80,- per persoon.

Marrees in Weert

In het Limburgse Weert vind je Marrees, een sterrenrestaurant waar je voor maar € 54,50 al geniet van een heerlijk lunchmenu. Wil je liever aanschuiven voor het diner? Dan beginnen de prijzen bij € 85,- voor een menu van vier gangen.

De lasagne van kreeft is misschien wel mijn favoriete gerecht, al zijn eigenlijk alle gerechten van chef-kok Jan Marrees fantastisch. Tel daar de heerlijke wijnen bij op en je hebt gegarandeerd een fantastische lunch of een heerlijk diner.

De Woage in Gramsbergen

Oude en vertrouwde smaken, maar dan op een nieuwe en andere manier. Dat is wat De Woage in het Overijsselse Gramsbergen belooft. Het restaurant is zeer charmant, en de gerechten zijn - mede door de fantastische sauzen - ongelooflijk smaakvol.

Op donderdag en zondag bestel je al een menu van vier gangen voor € 84,- per persoon, daarnaast organiseren ze regelmatig speciale zondagen, waar vaak een verrassend menu wordt geserveerd met verschillende thema's.

Noble Kitchen in Cromvoirt

Houd je van fine dining met Aziatische smaken? Dan ben je bij Noble Kitchen - bekroond met een Michelinster - aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van handgemaakte gyoza's, verse sushi of geweldige brioche met gerookte paling?

Het restaurant ligt in het dorpje Cromvoirt, vlak onder Den Bosch. Regelmatig organiseren ze een omakase-avond, waarbij de chef bepaalt wat je eet - waarbij de mooiste Japanse gerechten en sushi geserveerd worden.

De lunchmenu's beginnen al bij € 46,- per persoon, al kun je natuurlijk ook à la carte bestellen. Voor het diner geniet je al van een menu van vijf gangen voor € 90,- per persoon.

Restaurant 't Vlasbloemeken in Koewacht

Helemaal onderin Zeeland vind je Restaurant 't Vlasbloemeken, bekroond met een Michelinster. Hier serveren ze dan ook al het lekkers van de zee, maar ook van vee en veld. Haast alle ingrediënten zijn lokaal en seizoensgebonden, waarmee chef-kok Eric van Bochove prachtige gerechten kookt.

Op woensdag en donderdag geniet je al van een uitgebreid menu van vier gangen voor maar € 90,- per persoon. Bereid je voor, want je wordt gegarandeerd omvergeblazen door de prachtige smaken...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.