Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Yakiniku-picanha

Japanse fusion: 3x Nikkei-recepten

Advertentie

Nikkei-watte? De Nikkei-keuken is een bijzondere mix van de Japanse en de Peruaanse keuken, uniek voor Zuid-Amerika. Wij vertellen je er wat meer over en delen onze favoriete Nikkei recepten!

Bestel Foodies Japan

Japanse fusion: de Nikkei-keuken

Fusion betekent een combinatie van tradities, stijlen of ook technieken uit verschillende keukens. De Nikkei-keuken is bijvoorbeeld zo’n fusionkeuken. In deze unieke keuken worden Japanse technieken en stijlen toegepast op Peruaanse ingrediënten en ook gerechten. Het stamt van de Japanse afstammelingen (bekend als Nikkei) die in de twintigste eeuw naar Zuid-Amerika emigreerden om op plantages te werken. De drie Japanse fusion-recepten die we hier met je delen laten ook deze unieke combinaties zien. Welke van deze Nikkei recepten ga jij proberen?

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nikkei-aguachile – ceviche van garnalen

Aguachile betekent chiliwater. Het is de Mexicaanse variant van de Peruaanse ceviche. Dit is de Nikkei-versie, waarbij naast het traditionele limoensap ook Japans yuzusap is toegevoegd. In dit recept gaat er ook een scheutje vissaus en mirin bij, voor een Aziatische twist, maar zonder in te leveren op smaak.

> naar het recept: Nikkei-aguachile ceviche – van garnalen

Nikkei aguachile – ceviche van garnalen

Yakiniku-picanha

Yakiniku verwijst naar Japans gegrild vlees, in het bijzonder wagyu rundvlees. Flinterdunne plakjes vlees worden op een draagbare houtskoolbarbecue direct aan tafel gegrild. Picanha is het meest geliefde stukje rundvlees in Brazilië. Dit vlees wordt meestal geserveerd in rodizio churrascarias. Dit zijn zogenaamde barbecuehuizen, waarbij het gehele stuk vlees met grof zeezout wordt gegrild aan een metalen spies en daarna aan tafel in dunne plakjes wordt gesneden. Bij dit typische Nikkei-gerecht gebeurt ook iets magisch, wanneer het vet van de picanha smelt en zich mengt met de umami-smaak van de sojasaus, knoflook en limoen. Loopt het water jou ook al in de mond?

> naar het recept: yakiniku-picanha

Yakiniku-picanha

Daigaku imo

Daigaku imo zijn gefrituurde zoete aardappels met een laag sticky karamelsaus. Deze heerlijke saus maak je van suiker, honing, sojasaus en ook een beetje boter. Serveer het toetje vervolgens met het ijs voor een mooi contrast in temperatuur, textuur en smaak. Wat denk je bijvoorbeeld van sesam-karamelijs erbij? Om je vingers bij af te likken zo lekker!

> naar het recept: gefrituurde zoete aardappel met sesam-karamelijs

Daigaku imo – gefrituurde zoete aardappel met sesam-karamelijs

Lees ook: go global, 7x fusion gerechten

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!