Bereiding

  1. Snijd de garnalen in de lengte doormidden en verwijder de restjes darmkanaal of staart. Doe ze in een ondiep glazen of plastic bakje.
  2. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een blender tot een glad mengsel. Giet het over de garnalen en laat ze 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.
  3. Doe voor de garnering de reepjes ui in een kom en bestrooi royaal met zout. Schenk er koud water bij tot de uien volledig onderstaan. Voeg de wittewijnazijn toe en laat 15-30 minuten pekelen. Giet af.
  4. Meng voorzichtig de plakjes komkommer met de garnalen, samen met ⅔ van de uien. Laat dit nog 30 minuten tot 1 uur marineren.
  5. Controleer of het mengsel op smaak is en voeg eventueel meer zout toe indien nodig. Verdeel het garnalen-komkommermengsel over 8 kommen. Verdeel de overgebleven ui en wat korianderkiemen erover en maak af met een scheutje olijfolie. Serveer met de chips.

Per portie: ca. 77 kcal
10 g eiwit | 1 g vet | 8 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Luiz Hara Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Rob Merrett Foodstyling: Cate